Kaj je Lean logistika:

Ena glavnih prednosti vitke logistike je upravljanje zalog. Presežek zalog vodi v izgube, premajhne zaloge pa v zamudah vznemirjajo stranke. Z analizo podatkov, odstranjevanjem presežnih delavcev in vzdrževanjem zalog skrbite, da proizvodne linije tečejo brez zastojev in brez zalog dalj časa. Lean logistika je odličen način za zmanjšanje tveganj zalog.

Lean logistični procesi odstranijo tudi procese v katerih se pojavljajo velike izgube iz dobavne verige, kar skrajša pretočne čase.

To povečuje učinkovitost in dobiček. Prav tako ne potrebujete toliko skladiščnega prostora, če izdelek dosledno obračate po izmerjeni stopnji. To zmanjšuje stroške in količino vezanega kapitala, ki jih potrebujete za vodenje in vzdrževanje svojega podjetja. Lean logistika zelo pozitivno vpliva na vezana sredstva in se uspešno bori v primerih ko smo pod pritiskom pomanjkanja prostora.

Če imate v podjetju težave ali dvome, kako bi oskrbovali proizvodnjo, kako bi dvignili učinkovitost skladišča, ali kako bi zmanjšali stroške. Vstopite v stik z nami in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč z nasvetom ali pa brezplačnim obiskom. Kontakt

Pri izvajanju vitke logistike morate najprej ugotoviti vloge tistih, ki opravljajo ključne funkcije podjetja, kot so nabava, distribucija izdelkov in storitve za stranke. Združite te ljudi in glede na preteklo leto lahko pričakujete 10-15% izboljšanje komunikacije po modelu Tima Hortona.

Tukaj ustvarite podrobno sliko vseh procesov, ki sestavljajo dobavno verigo kot skupino (VSM trenutno stanje). Nato preslikajte “prihodnje stanje”, tako bi izgledala dobavna veriga po odpravi procesov, ki ne prispevajo k vrednosti (VSM prihodnje stanje).

Nato nam ostane še samo implementacija prihodnjega stanja, in to je to – vitkejša logistika.

Lean logistika: z njeno uporabo se bo povečala učinkovitost, dobiček in časovni kapital. Pozitivno bo vplivala tudi na vaše stranke, saj bodo hitreje prejele pošiljke vi pa boste imeli več časa, za razvoj novih produktov. Ki jih bodo vaše stranke v prihodnosti potrebovale .

Vitka logistika

Odlična delavnica